woensdag 13 oktober 2010

Fruit moet je vers eten

Mia is in ons dorp nogal actief in Ziekenzorg.
Vorige zondag vierden de Christelijke Mutualiteiten hun jaarlijkse Nationale Ziekendag.
Bij die gelegenheid zorgde de plaatselijke afdeling voor een extra attentie voor alle zieke en bejaarde dorpsgenoten. Er werden ontbijtpakketten aan huis gebracht en werd tijd gemaakt voor een deugddoende babbel met de soms toch wat vereenzaamde oudere mensen.
In de ontbijtkorven uiteraard gezond fruit: peren van de plaatselijke fruitboeren en zoete witte druiven, gekocht in de supermarkt en van…Griekse afkomst.
Maar fruit moet je vers eten.
En daar wrong zondag het schoentje.
Toen Mia de pakjes aan het klaarmaken was, bleek er al menig peertje “buikziek” te zijn. En menig druifje had al een bruin kleurtje.
Er is dus heel wat in onze “groencontainer” verdwenen.

Het verrottingsproces van organisch materiaal is het werk van bacteriën en schimmels.
De snelheid waarmee dit verloopt zal afhangen van de temperatuur, de vochtigheidsgraad, de zuurtegraad van de celinhoud enz.  
Iemand met veel geduld en nog veel meer tijd heeft van een fruit-en groentenkorf gedurende 74 dagen om de 40 minuten een foto gemaakt.
En dan alles bijeen gemonteerd.
Hieronder kan je het resultaat van dit monnikenwerk zien.
Wie gaat er eerst aan? Wie houdt het langst vol?
Pronostiekje?
Kijken maar!

Snoep verstandig, eet een…VERSE appel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten